OpleidingUitgelicht

ROC Mondriaan bedankt!

Afgelopen vrijdag liep ik voor de laatste keer het prachtige schoolgebouw van het ROC Mondriaan aan de Aspasialaan uit. De eed is afgelegd, mijn speld is opgespeld en mijn diploma is uitgereikt. Vanaf nu ben ik officieel een verpleegkundige! ROC Mondriaan bedankt!

Het is nog wat onwerkelijk want het was (en is) een mooie reis. Vanuit het niets begon ik vier jaar geleden aan de opleiding Verpleegkunde en ging ik werken in de ouderenzorg bij HWW Zorg. Het verhaal is inmiddels bekend maar werd mede een succes door het ROC Mondriaan en dan met nadruk door de leerkrachten die vol passie over hun vak kunnen vertellen. Stuk voor stuk oud-verpleegkundigen die nu als leerkracht nieuwe verpleegkundigen klaarstomen voor het werkveld, ook al zijn sommige ouder dan 50 🙂

Juist deze leerkrachten gaven een bepaalde sfeer aan de opleiding. Met een hechte en leergierige klas was elke schooldag ook een gezellige dag. Ervaringen op het werk werden uitgewisseld en vaak ook gebruikt als voorbeeld en/of aanvulling op de lesstof. Klasgenoten werkzaam in o.a. de thuiszorg, ziekenhuis of verpleeghuis leerden zo veel van elkaar.

Door de plotselinge Corona-periode met al die heftige maatregelen moesten leerkrachten flinke flexibiliteit tonen. Online onderwijs binnen een paar weken uit de grond gestampt en zaten we met z’n allen achter de laptop thuis op de bank. Net toen we hieraan gewend waren, werd het ROC Mondriaan gehackt en dus ook volledig onbereikbaar. Digitaal onderwijs, toegangssysteem en zelfs email, lesmateriaal en onze eigen bestanden online…. niks was meer bereikbaar. Opeens weer les vanaf een gekopieerd blaadje….

Lees ook:  Kennismaking met de stichting Ambulance Wens

Ik zou over elke docent wel een verhaal kunnen vertellen maar ik hou me in 🙂 Ik zal mij beperken tot een vijftal korte stukjes. Deze teksten hebben betrokkenen inmiddels ook zelf al ontvangen samen met een bescheiden, maar zeer betekenisvolle, chocoladereep 🙂

Annemiek

Lieve Annemiek, wat zit er toch een passie in dat lijf van jou. Vanaf de eerste skills lessen hingen we aan je lippen als je praktijkvoorbeelden van de ambulance vertelde. Elke handeling kreeg er een extra dimensie van mee. O.a. de reanimatie en AED training heb je er bij ons echt ingestampt. In het laatste jaar hoorden we je vurige betoog over seksueel geweld, mishandeling en jouw passie om die meiden te helpen. Een prachtmens ben je!

Martin

Beste Martin, je was de eerste leerkracht die ons gerust stelde met de woorden ‘alles komt goed!’. We hoefde ons geen zorgen te maken want het diploma was echt wel binnen bereik. Niet veel later kregen we meer Latijnse woorden te slikken van allerhande spiertjes en botjes, het Vaticaan was er niks bij! Of we die even uit ons hoofd gingen leren! Tijdens de Corona periode liet je ons kennis maken met Kahoot en we bedanken je hartelijk voor dat irritante pauzemuziekje door onze laptopspeakers. Maar… met je humoristische en luchtige manier van lesgeven heb je ons veel bijgebracht, tot aan de snijtafels van het Erasmus MC aan toe!

Lees ook:  Het vierde leerjaar is nu al een beproeving

Arjen

Beste Arjan, hulde voor je tomeloze geduld dat je met ons had. Het valt niet mee om BBL’ers met een compleet andere achtergrond het medisch rekenen bij te brengen. Je hebt makkelijk praten met je ‘voorschrift gedeeld door aanwezig’ maar we hadden echt geen idee waar je het over had. Je liet ons zelfs rekenen met druppels op een vrijdagmiddag waar iedereen al dacht in hele slokken maar dan van bier en wijn. Het is je wel gelukt en we zijn je enorm dankbaar. Medisch rekenen geslaagd, ook al was het voor sommigen niet in 1,2 of 3x.

Reinhard

Beste Reinhard, jij maakte bij ons furore aan het begin van de Corona-crisis. Met je prachtige accent kwam je onze huiskamers binnen om ons op een vrijdagmiddag lesstof te doen toekomen. Bijna kansloos maar je wist onze aandacht vast te houden want je had echt wat te vertellen. Net als je collega’s heb je ooit zelf in de klei gestaan en wist je waar je over sprak met mooie praktijkvoorbeelden. Dank voor je toewijding en passie!

Tanja

Lieve Tanja, wat ben je toch een rustige vrouw. In alle rust liet jij ons de basiskennis van de zorg zien. Hoe eenvoudig het bij jou ook leek, hoe lastig was het soms in de praktijk voor ons in de beginperiode. In plaats van ziekenhuiservaring van je collega’s, bleek jij een ware ambassadeur van de thuiszorg. Met heldere praktijkvoorbeelden wist je ons niet alleen te boeien bij skills maar later ook online.

Lees ook:  Ik ben trots op mijzelf

ROC Mondriaan bedankt! Ik koester zeer warme herinneringen aan al die mooie mensen en in het bijzonder natuurlijk aan mijn klas. Onze groeps-WhatsApp blijft bestaan en zo blijven we in ieder geval met elkaar in contact.

 

 

Deel dit bericht eens via: