Wie is Wilco?

Wie is Wilco? Ik ben geboren op 25 februari 1968 en op 1 februari 2019 begonnen als leerling verpleegkundige in de ouderenzorg. Terug in de schoolbanken op 51 jarige leeftijd en werken in de branche die totaal niet past bij al mijn vorige werkkringen.

Van de grafische wereld rolde ik in de functie projectmanager in de outsourcing business en implementaties van complexe contracten van multifunctioneel printers bij overheid en grote organisaties. Ja, dat is inderdaad een hele mond vol. Om het niet al te ingewikkeld te maken noem ik het altijd maar ‘projectmanager in de ICT’, dat dekt in principe wel de lading. Zie ook mijn LinkedIn profiel.

Ik woon in het prachtige Den Haag op enkele fietsminuten van het heerlijk strand. Ik ben inmiddels alleenstaand zoals dat heet maar met vijf prachtige kinderen mag ik mij wel enorm rijk rekenen.

Dit blog is opgestart omdat ik zoveel prachtige en trieste avonturen meemaak in de zorg, die ik graag met enige regelmaat op papier zet. In dit geval een digitale website.

Waarom?

Misschien kan ik nog mensen verleiden om ook die prachtige overstap te maken naar de zorg. Als gediplomeerde, maar misschien ook wel als mantelzorger of als vrijwilliger. Omkijken naar de ander geeft mij een enorme voldoening. Het is echt een verrijking van mijn leven geworden. Ik ben trots op mijn werk in de zorg.

Dit was ‘Wie is Wilco’ 🙂 Meer weten over mij? Stuur mij gerust een berichtje .


Mijn carrièreswitch naar de zorg op mijn 50ste is niet onopgemerkt gebleven. Mijn verhaal mocht ik delen in het boek 50+ Guts and Glory van Cynthia Noordoven en Jolanda van der Steen van JECKX

Een fantastisch boek, met inspirerende en bevlogen verhalen waarbij de 50+ers centraal staan. Ieder met zijn eigen persoonlijke verhaal. Over werkplezier, lef, eigenaarschap en regie over je eigen leven, wendbaarheid, veerkracht, bezieling & bevlogenheid.

Een boek bedoeld ter inspiratie voor zowel werkgevers áls werknemers. Hiervoor zijn diverse experts geïnterviewd over thema’s als duurzaam inzetbaarheid, werkgeluk en ‘aging at work’. Werkgevers krijgen op deze manier handvatten aangereikt hoe ze met een integrale aanpak duurzaam werkgeverschap kunnen ontwikkelen. In dit boek wordt uitgegaan van een tweerichtingsverkeer en worden ook de 50+ werknemers aangesproken om zelf meer richting te geven aan hun eigen loopbaan.

Deel dit bericht eens via: