PrivéUitgelicht

Mijn zorg-tattoo

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover. Het hele jaar zit het al in mijn hoofd en uiteindelijk is vrijdag mijn weloverwogen zorg-tattoo gezet door good old tattoo artist Frenkey. 

Mijn carrièreswitch naar de zorg is een goede keuze geweest. Wat heet! Ik ben trots op mijn werk en ik ben trots op mijn diploma verpleegkundige die ik in februari van dit jaar heb mogen ontvangen. Ik zocht een manier om die trots te uiten zonder het van de daken te hoeven schreeuwen. Dat zit niet echt in mijn aard. Bescheiden je werk doen ligt me meer.

Het is een feit dat tatoeages inmiddels algemeen geaccepteerd zijn en niet zonder toeval zijn er bijzonder veel zorgverleners die één of meerdere tatoeages hebben. Een flinke sleeves op een gele arm is zeker geen uitzondering. Ik wilde het bescheiden houden en ging op het internet op zoek naar een passende tatoeage die past bij de zorg. Nou dat heb ik geweten! Wat een soorten en maten! Kijk hier maar eens wat er allemaal al even snel te vinden is op Pinterest.

Je moet er natuurlijk wel van houden en voor open staan. Er zijn mensen die houden er simpelweg niet van. Maar…. vele zusters en broeders houden er wel van en hebben een tattoo die past bij hun dankbare beroep en hun toewijding van het vak. Mijn zoektocht heeft weken geduurd en werd ook al eens besproken met Frenkey. We kennen elkaar al vele jaren en was ook zeer verrast over mijn carrièreswitch naar de zorg. “Wat je ook wil gaan zetten, ik zet hem gratis voor je want ik heb bijzonder veel respect dat je dit werk met zoveel passie kan uitvoeren”.

Lees ook:  De slag om de verse 50+ verpleegkundige

Zelfs toen ik mijn juiste keuze had gemaakt heb ik nog enige tijd getwijfeld. Ook de plaats op het lichaam is nog een flink discussie in mijn hoofd geworden. Binnenzijde onderarm was de eerste gedachte maar een tattoo artist met ruim 40 jaar ervaring gaf uiteindelijk het beste advies: de onderarm is weer een stap verder. Die is altijd zichtbaar en opvallend aanwezig. Onderzijde van de bovenarm is zichtbaar maar meer subtiel. Bij een ruime polo of zorgjasje kan de tattoo ook uit het zicht verdwijnen. Dat past meer bij jou.

Het advies heb ik uiteraard ter harte genomen en daar ben ik nu erg blij mee. Vrijdagochtend gezet en de komende periode met liefde verzorgen. Eens kijken hoe ‘hij opdroogt’.

Drie medische symbolen en een magische lamp, geplaatst in een kruis met opgaande pijlen. De boodschap achter de tatoeage is empowerment: medicijnen werken als magie bij het redden van levens. Een trots teken dat ik onderdeel uitmaak van de zorg als een volwaardig verpleegkundige.

Het is tevens één van de weinige zekerheden die ik heb in deze roerige periode. Als verpleegkundige heb ik een baangarantie en zal ik gewaardeerd worden voor het werk wat ik doe op de manier zoals ik het invul. Ik ben iedereen om me heen dankbaar die een bijdrage hebben geleverd aan het behalen van mijn diploma.

Lees ook:  Toch een nieuw blog begonnen!

En… misschien wordt deze tattoo wel een trend zoals een vriendin vrijdag direct al opperde. Ik ben benieuwd 🙂

Deel dit bericht eens via: