PrivéUitgelicht

Kennismaking met de stichting Ambulance Wens

Mijn eerste kennismaking met de stichting Ambulance Wens kwam door een naderend overlijden van mijn oompie Ad. Op het moment dat Barbara in blijde verwachting was van onze zoon, kwam het vreselijke nieuws dat mijn oompie Ad was uitbehandeld. Hij zou de strijd niet meer kunnen winnen. Een vreselijke tegenstelling waar ik toen maar slecht mee om kon gaan. Het was ook in de periode dat mijn oompie Ad dankzij de stichting Ambulance Wens nog 1x naar ons geliefde Zoutelande kon gaan.

Zonder de stichting Ambulance Wens was zo’n bezoek absoluut niet meer mogelijk geweest. Zo enorm dankbaar dat zo’n vurige wens van een terminaal persoon kon worden uitgevoerd. Getriggerd door dit bezoek, ging ik de Facebookpagina van stichting Ambulance Wens volgen en tot nu toe blij ik dagelijks echt enorm onder de indruk van deze stichting, hun passie en al die prachtige vrijwilligers.

Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 270 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van immobiele (mensen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer) terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances.

270 vrijwilligers die de meest dierbaren wensen vervullen. Lees de berichten op hun Facebookpagina en lees wat voor mooie dingen ze elke dag weer doen. Het is echt prachtig! Mijn oom en tante hebben het bezoek aan hun Zoutelande ook zo enorm intens beleefd. Het deed me enorm veel.

Lees ook:  Toch een nieuw blog begonnen!

Wat zou ik graag mijn oom geholpen hebben op deze manier. Net zoals hij in zijn laatste weken zo enorm liefdevol is verzorgd in een hospice. Ook dat was eigenlijk nieuw voor mij. Ik was nog nooit in een hospice geweest. Wat een passie en wat een liefde daar van de vele vrijwilligers en vaste verpleegkundigen! Het was mij simpelweg te onbekend maar wat zou ik graag mensen op deze manier helpen. Dat leek mij wel wat! Jammer dat ik hier geen papieren ooit voor had gehaald. Het was nu eenmaal niet aan mij besteed dacht ik toen. Misschien kijk ik er anders naar dan vroeger omdat je nu je eigen gevulde rugtasje hebt met levenservaringen.

Je dromen achterna

Het hield me toch bezig en vrouwlief gaf mij de bekende duwtjes in de rug en zorgde dat mijn dromen binnen bereik komen. Om vrijwilliger te worden bij de stichting Ambulance Wens heb je minimaal een rijbewijs nodig en een diploma MBO verpleegkundige.  Een lang verhaal kort: Ik kreeg mijn eerste rijles op mijn 50ste verjaardag van Barbara en dankzij een contact van haar werk ik inmiddels met bijzonder veel plezier in de Zorg en zit ik inmiddels alweer in mijn derde jaar van mijn opleiding. Rijbewijs alweer enige tijd in de pocket en in februari start ik met mijn laatste jaar van mijn opleiding en daarna voldoe ik in ieder geval aan de eisen……

Lees ook:  Mijn zorg-tattoo

Ja, mijn droom is om ooit een keer als vrijwilliger van stichting Ambulance Wens te rijden om een wens uit te voeren voor iemand. OK, een kleine voorkeur voor Zoutelande als bestemming….

Wat was jouw eerste kennismaking met de stichting Ambulance Wens?

Deel dit bericht eens via: