Privé

Je bent zo jong als je je voelt

Het is een uitspraak van alle tijde maar het is toch echt zo: Je bent zo jong als je je voelt. Ook al besef ik dat ik vandaag de 55 jaar aantik, nog maar net drie weken gediplomeerd verpleegkundige ben en pas vier jaar geleden de carrièreswitch maakte om in de zorg te gaan werken.

Achteraf leek ik wel gek om na mijn 50ste weer de schoolbanken in te gaan. Het eerste jaar voor twee dagen in de week, de overige 3 jaar slechts 1 dag in de week. Dat lijkt weinig maar met de nodige thuisstudie en werken op de werkvloer in het verpleeghuis, was het stiekem erg pittig. Het gezinsleven gaat echter ook door en onze Eckhardt Fotografie bleef ook gewoon bestaan. Het is mij gelukt, het diploma is binnen en daar ben ik dan ook super trots op!

En… ik ben HWW Zorg dankbaar dat ze ruim vier jaar geleden niet naar mijn leeftijd keken maar vooral naar de persoon. Hoe sta ik in het leven en hoe match ik bij hun doelgroep. Nou, dat is inmiddels wel duidelijk geworden 🙂

Een pittige branche

Vandaag 55 jaar oud maar nog springlevend als het gaat om de invulling van mijn nieuwe carrière in de gezondheidszorg. Een pittige branche waar kwaliteitsverbetering gedwongen moet samenwerken met steeds weer nieuwe bezuinigingen. Waar de politiek het hoofd wegdraait, terwijl de vergrijzing jaar over jaar zal gaan toenemen. Nee, het gaat er niet beter op worden en de werkdruk is soms echt bizar hoog.

Lees ook:  Kennismaking met de stichting Ambulance Wens

Ik heb mij voorgenomen om mijn empathie, mijn loyaliteit en mijn arbeidsethos hoog te houden maar je wordt soms flink op de proef gesteld. Zeker als man in deze, toch nog wel overwegend, vrouwenwereld. In vier jaar tijd al erg veel meegemaakt met het laatste jaar als toppunt. Soms gaat het nu eenmaal niet vanzelf, zit het tegen of gaat het zelfs gigantisch mis 🙂 Maar ik koester altijd het positieve en dat zouden meer mensen moeten doen 🙂

Ook is het prettig te ervaren dat juist veel zorginstellingen graag een mannelijke 50+’er in dienst willen hebben. Ik voel me soms er gevleid 🙂 Van leeftijdsdiscriminatie is geen sprake in de gezondheidszorg. De jongste dame in het team is op dit moment een dame van 16 jaar jong, van de week werkte ik met een prachtig mens van achter in de 60. Ik vind het geweldig die variatie. En de mannen? Die blijven nog steeds ver achter in aantal op de werkvloer. Geen idee wat de reden hiervoor is.

Vooralsnog gaat de 55-jarige broeder met de rode schoentjes wachten op zijn BIG-registratie die elk moment kan binnenkomen en dan met een frisse blik kijken wat het vak verpleegkunde voor hem te bieden heeft binnen het vertrouwde verpleeghuis Houtwijk van HWW Zorg, slechts op een steenworp afstand van mijn huis.

Lees ook:  Lachen door je tranen heen

De verjaardag van deze 55-jarige broeder wordt gevierd in familiekring met mijn fantastische jonge vrouw en vijf geweldige kinderen. De oudste inmiddels 30 en de jongste 5 jaar. Het houdt mij jong en energiek. Je bent zo jong als je je voelt 🙂

Deel dit bericht eens via: