PrivéUitgelicht

Het waren 5 prachtige jaren

Zonder strijd geen overwinning en uiteindelijk kan ik rustig zeggen: Het waren 5 prachtige jaren. Waarom? Omdat ik na 5 jaar de werkgever ga verlaten die mij liet kennis maken met de zorg en mij in staat stelde om het MBO diploma verpleegkundige te behalen.

Het ging allemaal niet vanzelf, daar kan ik heel eerlijk over zijn. Vooral de laatste twee jaar was er veel onrust, vaak veroorzaakt door de verkeerde of onjuiste communicatie. Toch koos ik bewust voor HWW Zorg nadat ik in februari mijn diploma MBO Verpleegkundige in ontvangst mocht nemen op het ROC Mondriaan in Den Haag. Het was de slag om de verse 50+ verpleegkundige die gewonnen werd door mijn huidige werkgever.

Twee maanden geleden ontstond er uit het niets een verschil van inzicht en die bleek al snel onoverbrugbaar. Mijn stabiele factor van het moment werd plotseling wankel en dat was een nare constatering. Lachen  door mijn tranen heen vervolgde ik mijn werkzaamheden maar in werkelijkheid stond ik aan de grond genageld tot mijn guardian angel opstond. Enkele rake gesprekken, flink wat app-verkeer, oogcontact en beslissingen. Ze stond op, op het juiste moment en schudde mij wakker. Nee, het was onomkeerbaar, ik moest voor mijzelf besluiten nu de knoop door te hakken.

Lees ook:  Toch een nieuw blog begonnen!

Het waren 5 prachtige jaren met enkele flinke dieptepunten en vast even zovele hoogtepunten. Mijn eerste jaar in de zorg startte ik met bijzonder veel enthousiasme en energie in het Willem Dreeshuis. Daar leerde ik de kneepjes van de basiszorg en, nog belangrijker, mijn eigen kracht in de ouderenzorg. Ja, de ouderenzorg was mij op het lijf geschreven en samen met dat geweldige team van ‘Drees’ werd het een topjaar en met tranen nam ik afscheid. De laatste vier jaar werkte ik in verpleeghuis Houtwijk, op enkele meters van mijn eigen huis. Eerste een jaar op een PG-afdeling en in mijn derde leerjaar mocht ik onderdeel uitmaken van het geweldige team Parel, GRZ en ELV revalidatie. Wat een prachtig jaar was dat. Mijn laatste leerjaar en mijn eerste jaar als verpleegkundige ben ik werkzaam op een gezellige somatische afdeling.

Nu is het tijd om de volgende stap te maken in de ouderenzorg. Per 31 december 2023 neem ik formeel uit dienst bij HWW Zorg en per 1 januari 2024 treed ik in dienst van Saffier. Ik heb bijzonder veel zin in deze nieuwe uitdaging. Een nieuwe werkgever, een nieuwe functie, nieuw team en nieuwe locatie. Ook nu op steenworp afstand van mijn huis en dat ervaar ik als bijzonder prettig op dit moment.

Lees ook:  Het derde leerjaar succesvol afgesloten

Maar… in overleg met mijn huidige werkgever heb ik mijn vakantiedagen nog op kunnen nemen e.d. zodat mijn laatste werkdag in verpleeghuis Houtwijk al op 1 december a.s. is. Met een avonddienst neem ik afscheid en ga dan genieten van een maand rust. Mensen dicht naast mij weten dat ik hier zo enorm aan toe ben na zo’n hectisch jaar met ontzettend veel pijn en verdriet in de privésfeer.

Ik ga heel veel lieve en dierbare collega’s missen en uiteraard ook veel bijzondere cliënten. Gelukkig woon ik dichtbij en weten mijn dierbaarste collega’s mijn huis te vinden.

Mijn verhalen in de ouderenzorg op deze website blijven natuurlijk ook na 1 januari gewoon dapper doorgaan. Ik heb er bijzonder veel plezier in, ook na deze gekke weken, en dus ga ik daar gewoon mee door. De ongeveer 400 bezoekers per dag maken het extra motiverend.

Het waren 5 prachtige jaren. Voor altijd in mijn hart!

Deel dit bericht eens via: