Verhalen

De lingerieafdeling van de Bijenkorf

Ik werd van de week aangesproken door een collega van een andere afdeling met de vraag of ik nog leuke strings in de aanbieding had. Nu krijg ik niet elke dag zo’n vraag dus vroeg me toch enigszins verbaasd af waarom mij die vraag werd gesteld. Ook een passerende andere collega wist te vertellen dat ik kennis van zaken zou hebben betreft lingerie. ‘Je hebt toch op de lingerieafdeling van de Bijenkorf gewerkt?’ werd me nieuwsgierig gevraagd naar een bevestiging.

Mijn CV mag dan rijkelijk gevuld zijn maar de lingerieafdeling van de Bijenkorf staat hier toch echt niet tussen. Toen ik echt serieus wilde vragen waar deze informatie vandaan kwam, zag ik in mijn ooghoek de leuke dame weer voorbij schuifelen. Ze zoekt me altijd wel een paar keer per dag op als ze schuifelt door de gang van ons verpleeghuis. 1+1=2 schoot het even door mijn hoofd en dat bleek te kloppen. Ik ben immers in haar ogen nog steeds haar collega maar ik wist niet dat ze jarenlang, en ik dus ook, op de lingerieafdeling van de Bijenkorf had gewerkt.

Ik besloot het met haar er over te hebben en vroeg haar of ze wel zeker wist dat ze mij bedoelde als collega. Maar ik heb toch helemaal niet met u samengewerkt? Bent u niet in de war met iemand anders? Ze keek me ernstig en iets bedroefd aan. ‘Hoe kan je dat nu zeggen!’ en ze begon haar eigen herinneringen op te halen. Ze vertelde mooie anekdotes met een stralend gezicht en een flinke lach. Wie ben ik om dit te ontkennen en/of af te wijzen?

Lees ook:  Het bezoek voor altijd in het hart
Are You Being Served?

‘Nou, zo te horen waren we meer de acteurs van Wordt U Al Geholpen? merkte ik ergens in het verhaal fijntjes op. ‘Veel beter!’ werd er gelijk tegengas gegeven. ‘Maar ik hou van je manier van denken’ werd me ingefluisterd. Ze genoot zichtbaar van haar eigen verhalen en het moment van aandacht dat ik voor haar had. Dan maar oud-medewerkers van de lingerieafdeling van de Bijenkorf. Deze dame is blij en dat neemt niemand haar meer af. De dame loopt op de jonge inval-receptioniste af en verteld dat wij samen hebben gewerkt in de lingerie. Ook nog eens dat ik echt erg goed ben met lingerie. Het meisje van ongeveer 21 jaar keek mij heel vreemd aan. Ik wil eigenlijk niet weten wat er door haar hoofd schoot. Ze durfde mij in ieder geval niets te vragen 🙂

Deel dit bericht eens via: