AlgemeenUitgelicht

Mijn verhaal in boek 50+ Guts and Glory

Mijn carrièreswitch naar de zorg op mijn 50ste is niet onopgemerkt gebleven. Mijn verhaal mocht ik delen in het net uitgekomen boek 50+ Guts and Glory.

Een fantastisch boek, met inspirerende en bevlogen verhalen waarbij de 50+ers centraal staan. Ieder met zijn eigen persoonlijke verhaal. Over werkplezier, lef, eigenaarschap en regie over je eigen leven, wendbaarheid, veerkracht, bezieling & bevlogenheid.

Mijn verhaal gaat vooral over mijn weg naar de zorg toe. Een vraag die ik nog steeds bijna dagelijks hoor als iemand verneemt dat ik pas kort in de zorg werkzaam ben. Nog vreemder vindt men het dan als ik vertel dat ik nog leerling ben en dat ik pas in de eerste week van februari 2023 mijn diploma hoop te ontvangen. Een carrièreswitch die zeker niet vanzelfsprekend is geweest.

Een boek bedoeld ter inspiratie voor zowel werkgevers áls werknemers. Hiervoor zijn diverse experts geïnterviewd over thema’s als duurzaam inzetbaarheid, werkgeluk en ‘aging at work’. Werkgevers krijgen op deze manier handvatten aangereikt hoe ze met een integrale aanpak duurzaam werkgeverschap kunnen ontwikkelen. In dit boek wordt uitgegaan van een tweerichtingsverkeer en worden ook de 50+ werknemers aangesproken om zelf meer richting te geven aan hun eigen loopbaan.

Niet van zelf

Bij mij ging het zoeken naar een baan niet vanzelfsprekend op mijn 49ste. Ik hield te veel vast aan een tunnelvisie. Via via zat ik opeens, na werkloosheid en een kort ZZP-avontuur, aan tafel bij een zorginstelling. Na een dag meegelopen te hebben, boden ze mij een baan aan in combinatie met een opleiding. Dat was binnen twee dagen heel keurig geregeld.

Lees ook:  Het sinterklaasgedicht voor collega's

Geen enkel outplacementbureau en ook het UWV heeft ooit gesproken over een switch naar de Zorg. Waarom denken juist zij niet buiten de box? Waarom vasthouden aan die competentietesten en assessments? Juist een 50+’er staat open voor verandering en de Zorg is roepende in de woestijn.

Mijn verhaal in boek 50+ Guts and Glory. Wie had dat vooraf kunnen bedenken. Net als deze website eigenlijk. Zal dit ook nog eens leiden tot een boek?

De cover ziet er in ieder geval al erg strak uit, zelfs met mijn gezicht er op 🙂

Meer informatie over dit inspirerende boek vind je HIER

Deel dit bericht eens via: