Sorry voor de stilte

Het kan zomaar gebeuren dat deze verpleegkundige in opleiding zelf zorg nodig heeft. Een ongelukkige val van een fiets en een hoop andere ellende zorgde voor een stagnatie van verhaaltjes op deze website. Sorry voor de stilte!

Een ongeluk zit in een klein hoekje en als Hagenees zou ik moeten weten dat een tramrails altijd ‘linke soep’ is als je aan het fietsen bent. Zeker als er rondom ook nog fijne kinderkopjes aanwezig zijn zoals op het Kerkplein.

Lang verhaal kort: Wilco lag opeens op de grond met een flinke hoofdwond na contact met de stenen. Waarschijnlijk even weggeweest en daarna veel mensen om mij heen. Twee ambulances ter plaatse maar gelukkig werd de MMT met hun helicopter afgemeld. Wilco werd met spoed (A1) over gebracht naar het Haga ziekenhuis terwijl vrouwlief door een agent aan de telefoon naar het HMC Westeinde werd gestuurd. Gelukkig wist vrouwlief als een malle de stad te doorkruisen en binnen een paar minuten aan mijn bed te staan.

Het was een bijzonder ervaring die ik het liefste niet meer meemaak. Ik ben geweldig goed geholpen op de SEH, ik kan niet anders zeggen. Zeer zorgvuldig en met duidelijke uitleg. Uiteindelijk was er niks bijzonders te zien op de CT-scan en was de hoofdwond met lijm te plakken. Het bleef verder bij flinke zwellingen in het gezicht, hand en knie en een zware hersenschudding.

Lees ook:  Zij gelooft in mij

Mijn vrouw kreeg het advies om mij direct weer terug te brengen naar de SEH als de hoofdpijn zou verergeren en/of ik zou gaan spugen de komende nacht/dag. Tsja, dat gebeurde de volgende ochtend en dus waren we weer een aantal uren zoet op de SEH. Wederom een scan, wederom testjes en wederom geen afwijkende zaken gevonden. Met flinke pijnstilling en een streng gesprek van de neuroloog om vooral rust te houden voor tenminste 2 tot 3 weken. En zo geschiede……

Rust ook in de vorm van gereduceerd licht en geluid. Gelukkig trekt ons lichaam snel genoeg zelf aan de rem. Een fel beeldscherm van de PC valt dus niet onder rust en is dus niet goed voor je herstel van je zware hersenschudding. Daar kwam ik dus ook na 2 minuten achter……

Dus…. geen pc voor deze jongen en een rustige periode ook op deze website. Ook niet gewerkt uiteraard dus ook nis meegemaakt. Nou is dat laatste natuurlijk nooit helemaal waar en ben ik vandaag wel weer een paar uur in het verpleeghuis geweest dus de verhalen zijn weer onder weg 🙂

Sorry voor de stilte maar ik maak het snel weer helemaal goed. Ik heb nog een druk programma de komende weken. In december moeten namelijk mijn laatste praktijkexamens ingeleverd zijn! OP 3 februari volgt dan de diploma uitreiking pas maar dan ben ik wel verpleegkundige!

Lees ook:  Vechten tegen de elementen

 

Deel dit bericht eens via: